Vakantiegeld | Werk en inkomen

Vakantiegeld in je Arbeidsovereenkomst

Vakantie is natuurlijk hartstikke fijn. Even lekker er tussen uit, niet alleen van het dagelijks werk, maar misschien ook de dagelijkse drukte thuis. Vakantie is een periode om bij te komen en bij te tanken. Na een vakantie ben je vaak weer helemaal fris en kun je weer vol goede moed aan het werk gaan. Het moet dan dus niet zo zijn dat je je tijdens je vakantie zorgen moet maken om de financiƫn.

Wat dat betreft is het in Nederland gelukkig goed geregeld. Iedereen heeft recht op wettelijk verplichte vakantiedagen en ook vakantiegeld is wettelijk verplicht. Eigenlijk is dit ook helemaal niet zo vreemd, want een vakantie voor de werknemer heeft ook vele voordelen voor de werkgever.

Vakantiegeld in Nederland

Vakantiegeld is een toelage die bedoeld is om de extra kosten die je tijdens een vakantie maakt te kunnen dekken. In Nederland is het vakantiegeld over het algemeen vastgesteld op 8% van het bruto loon. Soms wordt hiervan ook afgeweken, dan wordt er bijvoorbeeld vastgesteld dat het maandelijkse loon inclusief vakantietoeslag is. Het vakantiegeld wordt meestal uitgekeerd in mei en wordt opgebouwd in de periode van 1 juni tot 1 juni.

Uitzendkrachten

Uitzendkrachten hebben meer te kiezen over hun vakantiegeld, dit komt natuurlijk ook doordat veel uitzendkrachten geen jaar lang bij dezelfde werkgever werken. Een uitzendkracht kan op elke moment het opgespaarde vakantiegeld uit laten betalen. Tevens kunnen uitzendkrachten er ook voor kiezen om hun vakantiegeld elke maand uit te laten betalen tegen een verhoging van 8% van hun loon dat elke maand wordt uitgekeerd. Of dit nog steeds mag dat is nog onduidelijk in verband met Europese wetgeving.

Beƫindiging dienstverband

Als je je contract opzegt, bijvoorbeeld doordat je een andere baan hebt gevonden heb je nog wel recht op je vakantiegeld. Het vakantiegeld dat je per 1 juni hebt opgebouwd krijg je dan direct uitbetaald. Bij je nieuwe baan wordt je spaargeld dan weer opgebouwd vanaf het moment dat je in dienst komt en dan krijg je weer gewoon in mei je opgebouwde vakantiegeld uitbetaald vanaf het moment dat je in dienst kwam tot 1 juni.

De loonstrook

Het vakantiegeld is ook te zien op je loonstrook. Vakantiegeld is verplicht en mag niet in je gewone loon verstopt zitten. Het is daarom wettelijk verplicht om vakantiegeld op je loonstrook te vermelden. Vakantiegeld wordt opgebouwd over je brutoloon. Stel, je bent een tijd ziek geweest en je hebt dus maar 70% van je brutoloon uitbetaald gekregen, dan heb je ook maar recht op 70% vakantiegeld. Maar ook als je meer uren (overuren) hebt gemaakt dan de uren in je contract, dan horen deze uitbetaald te worden. Je kunt er ook voor kiezen om deze uren te compenseren. Welk systeem hiervoor precies geldt is afhankelijk van de CAO waar je onder valt.

Het vakantiegeld is al met al dus prima geregeld in Nederland. Het is echter wel altijd verstandig om dit soort zaken zelf altijd wel goed in de gaten te houden. Zeker wanneer je een keer problemen hebt met je werkgever over deze zaken, dan weet jij in ieder geval waar je recht op hebt.